7.6.2010

Yxskär


Våren 2010 åkte Dalsbruks sjuor och Korpos sjuor till Yxskär som hör till Skärgårdshavets biosfärsområde. Vi åkte med två båtar.

Vacker utsikt från grillplatsen.
Träden var rakt avkapade för att man lätt skulle kunna ta bladen och kvistarna till användning.

Bild från naturstigen.
Några ormar sttte vi också på.
Där funderade klasserna på frågor om hur man skulle kunna bevara naturens mångfald. I skolorna har klasserna senare bearbetat frågorna och gjort ett litet "projekt" kring dessa. Leken med Katja pågår.

Vi, 7a i Dalsbruks skola har via internet lärt känna Korpos 7:or. Den 26.5 åkte båda klasserna iväg till Yxskär. Där delades vi först in i 2 stora grupper, turvis gick grupperna naturstigen och lekte en lek. Efter det åt vi lite smörgåsar och korv och drack tripp. När vi ätit klart började vi arbeta med frågorna om hur man skulle kunna bevara mångfalden i naturen. När vi funderade på frågorna var vi indelade i 3 grupper, kniporna, strandskatorna och skrattmåsarna. I grupperna kom vi på en massa briljanta idéer. Ca. 16 var vi Dalsbruks gänget hemma, och alla var nog rätt så trötta. Efter Yxskärsresan har vi bearbetat frågorna vi gjorde, och satte upp ett VÄLDIGT FINT plakat i Blåmusslans naturum i Kasnäs. Korpoeleverna har gjort ett liknande plakat som har hängts upp i skärgårdscentret Korpoström.
Fanny Väärä & Jill Karlsson 7A, Dalsbruks skolan

Ei kommentteja: