13.7.2010

Meloen töihin. Osa 1: Mistä on kyse?

Olen Sinisimpukan luontokeskuksen asiakasneuvoja ja harrastan vapaa-aikanani retkimelontaa. Sain villin idean yhdistää työn ja vapaa-ajan harrastuksen ja tästä ideastani innostuivat myös muu Metsähallituksen väki. Lähden kalibroimaan kävijälaskureita Saaristomeren kansallispuiston kohteille viikolla 29. Kävijälaskurit tulee kalibroida, jotta saamme tarkkaa tietoa kansallispuiston kävijämääristä ja osaamme kohdentaa palveluvarustusta käyttömäärän mukaan. Matkat laskurilta toiselle taitan meloen kajakilla vapaapäivinäni.

Kajakki on ekologinen ja lähes äänetön kulkuväline, jonka kanssa liikkuessa tuntee olevansa yhtä meren aaltojen kanssa. Meloessa saa myös hyötyliikuntaa koko keholle. Aloitin tosissani merimelonnan vasta viimekesänä käytyäni ensin kolmipäiväisen melontakurssin. Kokemusta merimelonnasta - ja oikeasta sekä väärästä melontatekniikasta - karttui nopeasti kesän aikana, sillä vietin suuren osan vapaapäivistä ja lomapäivistä merellä.

Olen matkassa yhteensä noin kolme viikkoa. Matkan aikana on tarkoitus kirjoittaa ajatuksista ja kokemuksista Saaristomeren kansallispuiston lokiin. Yksin en ole matkaan lähdössä, vaan seurana meloo saaristometsien kääväkästutkimusta tekevä biologi. Melontaturneen kohteina ovat Stora hästö, Konungskär, Björkö, Boskär, Berghamn ja Yxskär. Reittivalinnat ja aikataulut sovitan tuulien mukaan, mutta takaraja kotiinpaluulle on 8.8. Yxskärin kalibroinnin teen erillisenä matkana Kasnäsistä lähtevää yhteysalusliikennettä hyväksikäyttäen. Kartalta näet reittisuunnitelmani. Näytä Meloen töihin suuremmalla kartalla
Jos löydät minut edellä mainituista saarista, älä kainostele tulla jututtamaan minua! Kerron mielelläni Saaristomeren kansallispuistosta, työstäni Metsähallituksessa ja tietenkin melontakokemuksista.

Sanna-Mari Rivasto, Sinisimpukan luontokeskuksen asiakasneuvoja, Metsähallitus

Ei kommentteja: