19.7.2010

Meloen töihin. Osa 3: Vastatuulessa Stora Hästöseen, myötätuulessa Konungskäriin

Melonta Korpoströmistä alkoi vastatuulessa. 5 metriä sekunnissa puhaltava tuuli sai aikaan jo kunnon vaahtopäitä Hjortön ja Stora Hästön väliselle pienelle selälle. Kajakki oli raskas meloa ja etukansi sukelteli aaltojen alle yhtenään roiskien melojan märäksi. Kajakki on kuitenkin vakaa ja turvallinen kovassakin aallokossa, joten matkalla ei ollut ongelmia. Telttapaikka löytyi Stora Hästön käppyräisten koivujen suojasta. Näkymä Stora Hästön kalliolta.
Stora hästö on vanha laidunsaari, jonka puoliavointa maisemaa lampaat hitavat. Tosin lampaista ei näkynyt kuin vilahdus. Kauneimmillaan saari oli kylpiessään ilta-auringossa, tuulen tanssittaessa rantakoivuja ja -leppiä. Mustikkasato ja hillat alkavat olla kypsiä. Jokamiehen oikeudella marjoja saa kerätä myös kansallispuiston alueelta. Hyviä vitamiinilähteitä aamupalamyslin sekaan.

 Telttapaikan edessä kasvoi mäkimeiramia - luonnonvaraista oreganoa. Matka jatkui seuraavaksi Konungskäriin, josta löytyy autiotupa sekä saaren historiasta kertova luontopolku. Tuuli sai aikaan vaahtopäitä, joten luvassa oli kovaa kyytiä myötätuuleen aalloilla surffaten. Autiotupa on todella upealla paikalla ja tunnelma on kuin Lapin autiotuvissa. Lakaisin ja pesin tuvan lattian, pyyhin kaapin hyllyt ja huuhtelin astiat. Nyt täällä kelpaa olla. Konungskärin lampaat tulivat mielellään rapsutettaviksi, toisin kuin Stora Hästön. Tänne on tultava uudestaan, niin suuren vaikutuksen paikka teki.
Sanna-Mari Rivasto, Sinisimpukan asiakasneuvoja

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Mielenkiinnolla seuraan melontaretken edistymistä!